Moja propozycja podania: sałatka z pekinki, cebuli czerwonek, kiełek rzodkiewki i ogórka
2 kostki mintaja
4 ząbki czosnku
suszona bazylia
sok z cytryny
2 łyżeczki oleju rzepakowego
sól, pieprz
Rozkładamy
folię aluminiową. Układamy na niej rybę. Przyprawiamy solą, pieprzem i
bazylią. Przeciskamy przez praskę czosnek i nacieramy nim mintaja.
Polewamy olejem i sokiem z cytryną. Zawijamy folię i odstawiamy na
godzinę do lodówki.
Nagrzewamy
piekarnik do 200st.C. Wkładamy rybę zawiniętą w folię i pieczemy 25
minut. Po tym czasie "uchylamy" folię i pieczemy rybę aż lekko odparują
soki.
Wykładamy na talerz.
Świetny przepis na rybkę, uwielbiam czosnkowe aromaty :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń