ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

12 maj 2013

Papryka faszerowana tuńczykiem z jajkiem

Świetny białkowo-warzywny dodatek na obiad czy kolację na ciepło.
Idealne dla osób będących na diecie.



 2 porcje  

1 porcja: 157kcal, białko:16g, węglowodany:5g, tłuszcz:8g 

1 duża czerwona papryka, ok. 200g 
tuńczyk w sosie własnym, 1/2 opakowania
śmietana 18%, 1 łyżka 
jajko, 2 sztuki
sól, pieprz 
ulubione zioła 

Przecinamy paprykę na pół. Oczyszczamy.
Tuńczyka mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Dzielimy na pół i faszerujemy każdą połówkę papryki, robiąc lekkie zagłębienie, w które wbijamy jajko. 
Jajka lekko solimy i posypujemy ziołami.
Układamy w garnku do gotowania na parze i "parujemy" aż jajka się ugotują. 
Podajemy z kaszą bądź ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.