ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

22 cze 2013

Omlet ze szparagami


2 jajka
50g ugotowanych zielonych szparagów, bez zdrewniałych części
2 łyżki mąki żytniej typ 500/720
50g twarogu
sól, pieprz
łyżeczka masła klarowanego

Białka jajek oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka roztrzepujemy razem z mąką, solą i pieprzem. Dodajemy rozdrobniony twaróg oraz ubite białka. Delikatnie mieszamy Na końcu dodajemy pokrojone na kawałki szparagi.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy masę omletową i smażymy aż wierz omletu będzie prawie suchy. Składamy go na pół i dosmażamy, tak aby środek całkowicie się ściął.


1 komentarz:

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.