ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

19 cze 2013

Szparagi zapiekane z jajkiem

Moje pierwsze w życiu szparagi.
W smacznej formie, z jajkiem.

PS. To czarne, to tyle pieprzu. Lubię ostre :)




5 porcji

ok. 10 szparagów zielonych
5 jajek
łyżka masła 82%
sól, pieprz

Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Gotujemy we wrzątku ok. 12 minut.
Wyciągamy je na sito, przelewamy zimną wodą.

Formę do pieczenie smarujemy masłem. Układamy szparagi. Wbijamy jajka. Wierzch solimy i pieprzymy do smaku.

Pieczemy w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 15 minut, na dole piekarnika stawiamy naczynie żaroodporne z wodą.



2 komentarze:

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.