ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

27 paź 2013

Ciasteczka migdałowe bez maki

Ciasteczka może nie wyszły pięknie na zdjęciach.
Gwarantuję jednak, że wyszły pyszne.
Ja się nimi zajadałam.




130g mielonych migdałów
80g oleju rzepakowego
50g ksylitolu
1 białko jajka
szczypta soli
50g skórek kandyzowanych
30g ziaren słonecznika
30g ziaren amarantusa
70g rodzynek

Sprawa jest prosta.
Wszystkie składniki zagniatamy, a następnie przekładamy do foremek.
Ja użyłam foremek do muffinek, gdzie nakładałam ciasta cienka warstwę (ok. 1cm), aby było to jednak ciasteczko, ale jednocześnie by się nie rozpłynęły podczas pieczenia.

Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180st.C ok. 12 minut.



3 komentarze:

  1. Takich ciasteczek jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasteczka są tak świetnie zrobione, że wyglądają jakby były z piekarni :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się z takiej opinii. Wydawało mi się, że ich wyglad to nie jest najmocniejsza strona. Jednak widzę, że chyba nie takie straszne, jak mi się wydawało. Nawet zastanawiałam się czy dać przepis... a ponieważ smak przede wszystkim (sa pyszne) to się znalazły na blogu

      Usuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.