ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

4 lip 2015

Babeczki kakaowe gryczane

Do kawki, do herbaty...




1 szklanka mąki gryczanej
2 łyżki kakao
120g masła
3 jajka
0.5 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kwaśnej śmietany

Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Na końcu ucierania dodajemy śmietanę.

Foremki na babeczki natłuszczamy i wysypujemy mąką (jeśli używamy foremek silikonowych pomijamy ten krok). Wypełniamy je do połowy wysokości ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 20-25 minut.

2 komentarze:

  1. Jakie urocze maleństwa ! :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam wszystko co kakaowe i czekoladowe. Nawet jeśli nie ma glutenu:) Słodycze to niestety moja słabość, nie potrafię bez nich funkcjonować. Dlatego staram się piec coś sama żeby słodycze, które zajadam były choć odrobinę zdrowsze. Często korzystam z przepisów na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ Zawsze wyjdzie mi coś pysznego!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.