ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

24 maj 2013

Domowy budyń

Zrobienie budyniu własnej roboty niewiele się różni od takiego z torebki. Także czas wykonania jest podobny. Za to smak...... o niebo lepszy :)

 


0.5l mleka 
2 łyżki mąki ziemniaczanej
żółtko 
2 łyżeczki oleju rzepakowego bądź masła
1 łyżeczka stewii 
łyżka cukru waniliowego 

3/4 mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. 
Pozostałe mleko wymieszać z resztą składników, tak aby nie powstała żadna grudka.
Gdy mleko z cukrem zacznie się gotować, wlewamy mieszankę i mieszamy dopóki budyń nie zgęstnieje. 

Uwaga:  Aby powstał budyń czekoladowy dodajemy łyżkę kakao


1 komentarz:

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.