ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

27 maj 2013

Szybka wiosenna zupa

Moja dzisiejsza kolacja


2 porcje

2 ziemniaki
200g mieszanki jarzyn pociętej w słupki (marchew, seler, pietruszka, por)
3 garści botwinki
sól, pieprz
1/2 kubeczka jogurtu naturalnego
2 łyżki wody
łyżka mąki ziemniaczanej
2 jajka ugotowane na twardo
pęczek szczypioru

Ziemniaki obrać, pokroić w malutkie kosteczki. Przełożyć do garnka wraz z jarzynami, zalać 0.5l wody. Gotować aż ziemniaki zmiękną. 
Dodać posiekane liście botwinki. Doprawić solą i pieprze. Dodać jogurt naturalny wymieszany z mąką ziemniaczaną i 2 łyżkami wody. Gotować na małym ogniu aż zupa zacznie wrzeć.
Przelać do miseczek. Udekorować kawałkami jajka i posiekanym szczypiorem.

1 komentarz:

  1. Pyszna musi być ta zupka :)

    Nominowałam Twojego bloga,szczegóły u mnie,zapraszam na http://agusiowegotowanie.blogspot.co.uk/

    Miłej zabawy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.