ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

10 cze 2013

Czosnkowy dorsz na sałacie

Danie podwójnie czosnkowe...
 Przepis na jedną porcję, bo robiłam tylko dla siebie.



kawałek wyfiletowanego dorsza, ok. 100g
1 łyżka oleju rzepakowego
4 ząbki czosnku
garść liści sałaty
1 pomidor
1/2 opakowanie małego jogurty naturalnego
łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz

Dorsza układamy na folii aluminiowej. Polewamy olejem rzepakowym i obsypujemy kawałkami czosnku (skrojone 2 ząbki). Zawijamy, wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut.

Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy. Rwiemy na kawałki. Układamy na talerzu. Pomidora drobno kroimy, układamy na sałacie.

Jogurt naturalny dokładnie miksujemy z 2 ząbkami czosnku i z sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.

Upieczoną rybę układamy na sałacie. Całość polewamy sosem czosnkowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.