ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

12 cze 2013

Kotlety rybno-pieczarkowe



4 kotlety

 1 kotlet (bez wliczania oleju): 116kcal, białko:13g, węglowodany:12g, tłuszcz:2g

200g dorsza bez skóry z usuniętymi ośćmi
100g pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
50g płatków ryżowych
małe jajko
sól, pieprz
opcjonalnie: olej rzepakowy do smażenia

Dorsza, pieczarki, cebulę i czosnek kroimy na małe kawałki a następnie mielimy na gładką masę. Dodajemy jajko i płatki ryżowe (jeśli masa byłaby zbyt luźna, można dodać więcej płatków).  Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki.
Kotlety możemy tradycyjnie usmażyć na patelni (na oleju bądź bez). 
Ja je zgrillowałam na grillu elektrycznym, po kilka minut z każdej strony.

2 komentarze:

  1. Świetnie to wygląda, aż w pierwszej chwili pomyślałem, że to mielone mięso ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniammm... pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.