ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

1 sie 2013

Chleb w jajku

Pewnie dla wielu z Was jest to smak dzieciństwa.
Mój także.

Wiem też, że wiele z Was jadło taki chleb na słodko.
Ja nigdy tak nie jadłam, chociaż przymierzam się do słodkiej wersji - do tostów francuskich.




ok. 6 kromek chleba, najlepiej "wczorajszego" (ja użyłam tego chleba na zakwasie KLIK)
2 jajka
2 łyżki mleka
sól, pieprz
opcjonalnie: masło klarowane bądź olej rzepakowy do smażenia

Jajka wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy mleko, sól i pierz. Wszystko razem roztrzepujemy widelcem. 
Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła.
Chleb maczamy w jajku i układamy na gorącej patelni. Smażymy  obydwu stron na złoto.



5 komentarzy:

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.