ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

25 wrz 2013

Prosty sos grzybowy

Razem z mężem uwielbiamy ten sos.
Nie ma przy nim dużo pracy, za to smakuje wspaniale.
Najlepszy do ugotowanych ziemniaków.
Nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)




1kg świeżych grzybów
szklanka śmietany 12% lub 18%
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki

Grzyby oczyszczamy, kroimy na kawałki. Zalewamy woda, lekko osolamy i gotujemy do miękkości.
Gdy grzyby się ugotuja, wylewamy je na sitko, odcedzamy i wypłukujemy świeża woda.
Przekładamy je do nowego garnka, zalewamy śmietana i dusimy przez kilka minut, aż śmietana się zagotuje.
Zdejmujemy z ognia, doprawiamy sola i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natka pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.