Razem z mężem uwielbiamy ten sos.
Nie ma przy nim dużo pracy, za to smakuje wspaniale.
Najlepszy do ugotowanych ziemniaków.
Nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)
1kg świeżych grzybów
szklanka śmietany 12% lub 18%
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki
Grzyby oczyszczamy, kroimy na kawałki. Zalewamy woda, lekko osolamy i gotujemy do miękkości.
Gdy grzyby się ugotuja, wylewamy je na sitko, odcedzamy i wypłukujemy świeża woda.
Przekładamy je do nowego garnka, zalewamy śmietana i dusimy przez kilka minut, aż śmietana się zagotuje.
Zdejmujemy z ognia, doprawiamy sola i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natka pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.