ALERGIA NA PSZENICĘ TO NIE TO SAMO CO DIETA BEZGLUT. wyjaśniam I JESZCZE O CO CHODZI Z TYM ORKISZEM

21 lut 2014

Succotash

Przepis pochodzi z książki "Szybka kuchnia. Wykwintne smakołyki na każdy dzień"



4 porcje

2 cebula
1 papryka
2 łyżki oleju rzepakowego
2 ziemniaki
1 puszka fasoli kidney 
2-3 puszki pomidorów
1 puszka kukurydzy
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz

Cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Przesmażyć warzywa na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalać szklanką wody. Dusić na małym ogniu ok. 15-20 minut.

Fasolkę odsączyć z zalewy. Dodać do reszty warzyw. Dusić jeszcze wszystko razem 15 minut.

Dodać pomidory oraz odsączoną kukurydzę. Doprawić cukrem, solą i pieprzem.

Podawać z pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.