Prosta i szybka sałatka.
4 porcje
2 spore pomidory
2 spore pomidory
2-3 garście roszponki
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju rzepakowego
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
Pomidory kroimy na ćwiartki, a następie ćwiartki w drobne plasterki.
Pomidory kroimy na ćwiartki, a następie ćwiartki w drobne plasterki.
Roszponkę płuczemy, osuszamy na sitku, dodajemy do pomidorów.
Do szklanki wlewamy olej, dodajemy jogurt oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Sosem zalewamy warzywa, mieszamy. Chłodzimy z 30 minut aby smaki się przegryzły.
Fajny pomysł na zdrową i szybką sałatkę.
OdpowiedzUsuńoch jak tu fajnie kolorowo:)
OdpowiedzUsuń