Szpinak na słodko?
Do tego marchewka i jabłka.
Czy to może być smaczne?
Tak, może być.
70g mąki kukurydzianej
100g twarogu do serników
spora garść szpinaku
1 marchewka
1 jabłko
2 łyżki syropu klonowego bądź miodu
opcjonalnie: olej rzepakowy do smażenia
Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy twaróg i starte na drobnych oczkach jabłko.
Szpinak siekamy (nie musi być drobno) a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do reszty składników. Wyrabiamy ręcznie, formujemy placuszki.
Smażymy na rozgrzanej patelni z obydwu stron, do zezłocenia.
Przed podaniem polewamy syropem klonowym.









Odważna ze mnie kobieta i takiego połaczenia wcale, a wcale się nie boję:) A, że placuszki wyglądają apetycznie, to wiadomo, do przetestowania.
OdpowiedzUsuńZaczęłam czytać: odważna ze mnie kobieta... i sobie myślę - "ale takiego połączenia sobie nie wyobrażam". I sama się z siebie śmieję :P w takim razie życzę smacznego :)
Usuńszpinaku na słodko nie jadłam :)))
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie!
Wierzę, że jest smaczne :) Jestem pozytywnie nastawiona do takich eksperymentów i coś czuję, że niebawem zrobię takie placuszki.
OdpowiedzUsuń