23 kwi 2013

Placuszki ze szpinakiem i resztą na słodko

Szpinak na słodko?
Do tego marchewka i jabłka.
Czy to może być smaczne?
Tak, może być.



 70g mąki kukurydzianej
100g twarogu do serników
spora garść szpinaku
1 marchewka
1 jabłko
2 łyżki syropu klonowego bądź miodu
opcjonalnie: olej rzepakowy do smażenia

Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy twaróg i starte na drobnych oczkach jabłko. 
Szpinak siekamy (nie musi być drobno) a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do reszty składników. Wyrabiamy ręcznie, formujemy placuszki.
Smażymy na rozgrzanej patelni z obydwu stron, do zezłocenia.
Przed podaniem polewamy syropem klonowym.


Akcja KolacjaPrzywołujemy wiosnę!!!Marchew w roli głównej Kwiecień plecień: przeplatamy smaki 2013 Dieta w mukowiscydozie

5 komentarzy:

  1. Odważna ze mnie kobieta i takiego połaczenia wcale, a wcale się nie boję:) A, że placuszki wyglądają apetycznie, to wiadomo, do przetestowania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zaczęłam czytać: odważna ze mnie kobieta... i sobie myślę - "ale takiego połączenia sobie nie wyobrażam". I sama się z siebie śmieję :P w takim razie życzę smacznego :)

      Usuń
  2. szpinaku na słodko nie jadłam :)))
    ciekawe połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wierzę, że jest smaczne :) Jestem pozytywnie nastawiona do takich eksperymentów i coś czuję, że niebawem zrobię takie placuszki.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...