17 maj 2013

Cytrynowy sernik na zimno

Po takim serniku nie będziesz mieć dietetycznych wyrzutów sumienia :)



4 porcje: 

500g twarogu do serników
stewia  - według smaku  
sok i skórka otarta z 1 cytryny
1.5 łyżki żelatyny 
pół szklanki wrzątku 

Żelatynę rozrobić w wodzie, zostawić do wystygnięcia. 
Twaróg, stewia, sok i skórkę z cytryny zmiksować razem. Dodać przestudzoną żelatynę, wymieszać.
Wstawić do schłodzenia. 
Można udekorować owocami czy galaretką.


2 komentarze:

  1. Samo zdrowie, chciałoby się rzec :) Dużo nabiału i praktycznie niczego niezdrowego, w dodatku w uroczej formie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...