12 maj 2013

Czosnkowy mintaj

Moja propozycja podania: sałatka z pekinki, cebuli czerwonek, kiełek rzodkiewki i ogórka



2 kostki mintaja 
4 ząbki czosnku
suszona bazylia 
sok z cytryny
2 łyżeczki oleju rzepakowego 
sól, pieprz 

Rozkładamy folię aluminiową. Układamy na niej rybę. Przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Przeciskamy przez praskę czosnek i nacieramy nim mintaja. Polewamy olejem i sokiem z cytryną. Zawijamy folię i odstawiamy na godzinę do lodówki. 

Nagrzewamy piekarnik do 200st.C. Wkładamy rybę zawiniętą w folię i pieczemy 25 minut. Po tym czasie  "uchylamy" folię i pieczemy rybę aż lekko odparują soki.
Wykładamy na talerz.


1 komentarz:

  1. Świetny przepis na rybkę, uwielbiam czosnkowe aromaty :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...