Świetny białkowo-warzywny dodatek na obiad czy kolację na ciepło.
Idealne dla osób będących na diecie.
2 porcje
1 porcja: 157kcal, białko:16g, węglowodany:5g, tłuszcz:8g
1 duża czerwona papryka, ok. 200g
tuńczyk w sosie własnym, 1/2 opakowania
śmietana 18%, 1 łyżka
jajko, 2 sztuki
sól, pieprz
ulubione zioła
Przecinamy paprykę na pół. Oczyszczamy.
Tuńczyka
mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Dzielimy na
pół i faszerujemy każdą połówkę papryki, robiąc lekkie zagłębienie, w
które wbijamy jajko.
Jajka lekko solimy i posypujemy ziołami.
Układamy w garnku do gotowania na parze i "parujemy" aż jajka się ugotują.
Podajemy z kaszą bądź ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.