12 maj 2013

Tęczowa pianka

Bardzo prosty w przygotowaniu deser.
Jednak efektowny w wyglądzie.

Można użyć więcej galaretek, efekt będzie jeszcze lepszy.

 


3 galaretki w różnych kolorach 
mleko skondensowane niesłodzone, puszka

Rozrabiamy każdą galaretkę w szklance wody. Studzimy.
Ubijamy mleko skondensowane aż podwoi swoją objętość. Dzielimy na trzy części.  

Do każdej części ubitego mleka dodajemy galaretkę. Ubijamy razem. 

Gotowe masy wylewamy na blaszkę w taki sposób: na środek blaszki lejemy łyżkę jednej masy, potem w środek kolejny kolor, potem w środek kolejny i tak na zmianę (podobnie jak w cieście Zebra).
 Schładzamy. 

Gotowe :)

5 komentarzy:

  1. jadłam już taki deser. Znam go pod nazwą PTASIE MLECZKO. Jest przepyszny:)

    OdpowiedzUsuń
  2. FAJNY POMYSŁ NA PEWNO ZROBIĘ GO DZIECIOM!

    OdpowiedzUsuń
  3. A ile gram tego mleczka użyć?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. gram nie wiem ile tam jest, ale podejrzewam, że coś około 350-400g, bo chodzi o taką puszkę standardową. Zaraz uzupełnię opis.

      Usuń
  4. OK :) dziękuję bardzo :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...