13 maj 2013

Zupa buraczkowa z fasolą

 


4 porcje 

1 porcja - ok. 160kcal 

3 duże buraki 
2 marchewki
mały seler 
pietruszka
2 duże ziemniaki 
puszka fasoli bądź szklanka ugotowanej "suchej" (perłowej bądź czerwonej)
2-3 kostki rosołowe bądź wywar warzywny 
sól, pieprz 

Buraki, marchew, seler, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce (grube oczka). Przekładamy do garnka z wodą (ok. 2l). Dodajemy kostki/wywar. Gotujemy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze z 10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotujemy ok. 20 minut.
Dodajemy fasolę, przyprawiamy. Gotujemy jeszcze chwilę wszystko razem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...