Moja rodzinka uwielbia tą zupę. Wszyscy się nią zajadają :) Polecam
3l wywaru warzywnego
2 szklanki fasoli (moczonej przez noc)
6 dużych cebul
4 średnie marchewki
seler
4 łyżki oliwy / oleju rzepakowego
sól, majeranek
Fasolę ugotować.
W oddzielnym garnku, w wywarze, gotować przez 20 minut pokrojoną marchewkę i seler.
W tym czasie zrumienić posiekaną cebulę, dusić na 2 łyżkach oliwy do miękkości pod przykryciem około 15 minut.
Do zupy dodać fasolę, cebulę i resztę oliwy. Doprawić solą i majerankiem.
Odstawić na 20 minut, aby zupa przestygła i nabrała smaku.
Takie zupy to ja lubię :):)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna fotka :)
Pozdrawiam!!
Zapraszam do akcji/konkursu "Wiosenne zupy". Szczegóły na moim blogu: http://nietylkopasta.pl. Do wygrania 3 atrakcyjne nagrody!
OdpowiedzUsuń