Przepis znaleziony na Puszce KLIK
6 porcji
1 porcja: 48kcal, białko:1g, węglowodany:4g, tłuszcz:3g
300g pomidorów (2 sztuki)
150g rzodkiewek (pęczek)
150g żółtej zielonej papryki (po 1 małej sztuce)
20g oleju lnianego (2 łyżki)
sól, pieprz
Pomidory i obydwie papryki kroimy w kostki. Rzodkiewki kroimy na pół, a następnie w półksiężyce.
Warzywa przekładamy do miski. Dodajemy olej lniany. Doprawiamy sola i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Przed podaniem najlepiej chwilę odstawić a następnie schłodzić, aby smaki się przegryzły.
Dodatek rzodkiewki naprawdę ciekawy. Zapraszam do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013 :)
OdpowiedzUsuń