26 sie 2013

Surówka z pomidora, rzodkiewki i papryki

Przepis znaleziony na Puszce KLIK



6 porcji

1 porcja: 48kcal, białko:1g, węglowodany:4g, tłuszcz:3g

300g pomidorów (2 sztuki)
150g rzodkiewek (pęczek)
150g żółtej zielonej papryki (po 1 małej sztuce)
20g oleju lnianego (2 łyżki)
sól, pieprz

Pomidory i obydwie papryki kroimy w kostki. Rzodkiewki kroimy na pół, a następnie w półksiężyce. 
Warzywa przekładamy do miski. Dodajemy olej lniany. Doprawiamy sola i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy.

Przed podaniem najlepiej chwilę odstawić a następnie schłodzić, aby smaki się przegryzły.

1 komentarz:

  1. Dodatek rzodkiewki naprawdę ciekawy. Zapraszam do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013 :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...