24 wrz 2013

Placuszki z jabłkami (bez glutenu)

Moje dzisiejsze śniadanie, dlatego i przepis jest jedynie na jedna porcję.




porcja: 489kcal, białko:2g, węglowodany:88g, tłuszcz:14g

maka gryczana, 2 łyżki
maka ziemniaczana, 60g
cukier trzcinowy, 1 łyżka
jabłko, 1 sztuka
olej rzepakowy, 1 łyżka
woda

Maki wymieszać z cukrem w misce. Dolać wody tyle, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.
Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ciasta, dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać porcjami placuszki i smażyć z obydwu stron na złoty kolor.


1 komentarz:

  1. bardzo fajny przepis :) Ja zawsze dodaję jednak jajko, bo wydaje mi się, że inaczej nie wyjdzie. Muszę spróbować według Twojego przepisu, bo wyglądają bardzo bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...