Przepis pochodzi z książki "Szybka kuchnia. Wykwintne smakołyki na każdy dzień"
4 porcje
2 cebula
1 papryka
2 łyżki oleju rzepakowego
2 ziemniaki
1 puszka fasoli kidney
2-3 puszki pomidorów
1 puszka kukurydzy
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
Cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Przesmażyć warzywa na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalać szklanką wody. Dusić na małym ogniu ok. 15-20 minut.
Fasolkę odsączyć z zalewy. Dodać do reszty warzyw. Dusić jeszcze wszystko razem 15 minut.
Dodać pomidory oraz odsączoną kukurydzę. Doprawić cukrem, solą i pieprzem.
Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.