21 mar 2014

Pasta z tuńczyka na pikantnie

Lubię pasty za to, że są takie łatwe i szybkie w przyszykowaniu.
Do tego urozmaicą każde śniadanie :)
Dzisiaj polecam pastę z tuńczyka. Jeśli lubisz pasty rybne, to coś dla Ciebie.




puszka tuńczyka w oleju
1/2 kostki twarogu półtłustego
1 suszona papryczka chili
1/4 sporej cebuli
sos sojowy

Tuńczyka, twaróg, papryczkę i cebulę miksujemy na gładką masę.
Doprawiamy do smaku sosem sojowym.
Pastę przechowujemy w lodówce.

Uwaga: pastę można przechowywać do 3-4 dni.
Uwaga 2: jeśli chcemy odchudzić pastę, wystarczy użyć tuńczyka w sosie własnym i chudszego twarogu. Jednak wtedy konsystencja pasty będzie bardziej sucha.



Red Hot Chilli Domowy Wyrób

3 komentarze:

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...