Lubię pasty za to, że są takie łatwe i szybkie w przyszykowaniu.
Do tego urozmaicą każde śniadanie :)
Dzisiaj polecam pastę z tuńczyka. Jeśli lubisz pasty rybne, to coś dla Ciebie.
puszka tuńczyka w oleju
1/2 kostki twarogu półtłustego
1 suszona papryczka chili
1/4 sporej cebuli
sos sojowy
Tuńczyka, twaróg, papryczkę i cebulę miksujemy na gładką masę.
Doprawiamy do smaku sosem sojowym.
Pastę przechowujemy w lodówce.
Uwaga: pastę można przechowywać do 3-4 dni.
Uwaga 2: jeśli chcemy odchudzić pastę, wystarczy użyć tuńczyka w sosie własnym i chudszego twarogu. Jednak wtedy konsystencja pasty będzie bardziej sucha.
Pasta z tuńczyka najlepszą pastą na świecie :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam domowe pasty, pycha. :)
OdpowiedzUsuńOoo tak pasta z tuńczyka, zawsze i wszędzie! Jeszcze w wersji z chilli nie jadłam :D
OdpowiedzUsuń