Proste i szybkie w wykonaniu ciasteczka.
A do tego smaczne.
A jeszcze gdy w robieniu ich pomagają dzieciaki, to super zabawa.
40 dag mąki żytniej pełnoziarnistej
kostka masła
15 dag cukru pudru
torebka cukru waniliowego
2 żółtka
3 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki zagniatamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy na około godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 5mm. Wycinamy foremkami ciasteczka. Pieczemy 15 minut w temp. 180 st.C.
Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji „Potrawy świąteczne” na zBLOGowanych. Gromadzimy tam wszystkie najciekawsze świąteczne potrawy.
OdpowiedzUsuńKradnę przepis :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję za przepis! Mam nadzieję, że to w przepisie jest błąd i ciasto powinno mieć grubość 5 milimetrów, a nie centymetrów :). Zaraz się przekonam, bo ciasteczka już w piekarniku...
OdpowiedzUsuńtak, to jest mój bład :) za moment poprawię
Usuń