jabłka, 1kg
500g otrąb owsianych
130g płatków owsianych
100g masła
50 g ksylitolu
cukier waniliowy, małe opakowanie
rodzynki, garść
mieszkanka nasion (słonecznik, dynia itp),
2 garści
Formę smarujemy odrobiną tłuszczu.
Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda
nasienne, kroimy w cienkie plasterki. Wykładamy na blaszkę.
Robimy kruszonkę. Otręby, płatki owsiane,
masło i ksylitol wrzucamy do miski. Zagniatamy na kruszonkę.
Na jabłka wysypujemy rodzynki, nasion i
posypujemy cukrem waniliowym. Kruszymy kruszonkę.
Zapiekamy ok. 30 minut w temp. 180-200st.
C.
Uwaga: jeśli mamy ochotę na trochę większą porcję, możemy spokojnie dodać więcej jabłek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.