Te ciasteczka były alternatywą do pączka podczas tłustego czwartku.
Ciekawie wyszły. Do tego bardzo smaczne.
150g twarogu półtłustego
mąka kokosowa, 5 łyżek
olej kokosowy, 2 łyżki
erytrol, ok. 3 łyżek (można dodać więcej, jeśli lubi się bardzo słodkie)
Składniki zagnieść, aż powstanie gładka masa. Następnie formować z nich kulki, spłaszczyć (niezbyt cienko). Można z takich "placuszków" wyciąć foremką kształty.
Gotowe ciastka ułożyc na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180st.C piekarniku do zezłocenia.
Upieczone ciastka zostawiamy do wystygnięcia, inaczej się pokruszą.
Ostudzone można udekorować gorzkim kakao.
Wyglądają elegancko :)
OdpowiedzUsuńCiekawy wpis
OdpowiedzUsuńDzięki, będę odwiedzać:)
Ciekawy smak.
OdpowiedzUsuń