11 kwi 2013

Chrupiąca ciecierzyca

Jeśli jesteś fanem podgryzania.
Uwielbiasz chipsy.
I inne chrupiące przegryzki.
To proponuję Ci zdrowszą alternatywę.
Pieczona ciecierzyca.
Przyprawiasz jak masz ochotę i jak lubisz.
Mało szykowania, tyle co przyprawić i wstawić do piekarnika.
Wyciągasz po 30-40 minutach i możesz...
...chrupać...
...chrupać...
...chrupać...




puszka ciecierzycy

łyżka oleju rzepakowego

sól

ulubione przyprawy i zioła - ja użyłam chili


Ciecierzycę odsączamy z zalewy. Przepłukujemy wodą. Wykładamy na ręcznik papierowy i osuszamy.

Przekładamy do miski, dodajemy olej rzepakowy, sól i doprawiamy wybranymi przyprawami.

Pieczemy w nagrzanym do 200st.C piekarniku, ok. 30-40 minut.

Uwaga: można użyć suszonej ciecierzycy. Jednak najpierw należy ją namoczyć przez jakiś czas, a następnie ugotować do miękkości.


2 komentarze:

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...