Kremy to moje najukochańsze zupy.
Zawsze świetnie smakują.
Poniżej przedstawiam Wam krem z grzybów,
a dokładniej z pieczarek.
Pyszna i sycąca zupa.
2 porcje
1 porcja: 300kcal, białko:13g, węglowodany:40g, tłuszcz:10g
1/2 kg pieczarek
włoszczyzna
ziemniaki, 400g
cebula
2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
szklanka wywaru z warzyw bądź wywaru sporządzonego na 1 kostce rosołowej
sól, pieprz
włoszczyzna
ziemniaki, 400g
cebula
2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
szklanka wywaru z warzyw bądź wywaru sporządzonego na 1 kostce rosołowej
sól, pieprz
Ziemniaki oraz włoszczyznę pokroić, zalać wodą (ok. 2,5l) i gotować 20 minut (od momentu wrzenia).
W czasie, gdy warzywa się gotują, siekamy cebulę, kroimy pieczarki i następnie podduszamy na oliwie. Pod koniec duszenia przyprawiamy do smaku.
Kilka pieczarek odkładamy do dekoracji, resztę, wraz z cebulą, dodajemy do zupy. Dolewany wywar, ewentualnie doprawiamy.
Zdejmujemy z ognia.
Kiedy zupa trochę przestygnie - miksujemy.
Przed podaniem dekorujemy odłożonymi pieczarkami i natką pietruszki.
W czasie, gdy warzywa się gotują, siekamy cebulę, kroimy pieczarki i następnie podduszamy na oliwie. Pod koniec duszenia przyprawiamy do smaku.
Kilka pieczarek odkładamy do dekoracji, resztę, wraz z cebulą, dodajemy do zupy. Dolewany wywar, ewentualnie doprawiamy.
Zdejmujemy z ognia.
Kiedy zupa trochę przestygnie - miksujemy.
Przed podaniem dekorujemy odłożonymi pieczarkami i natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.