Nie
lubię lepić pierogów. Jednak uwielbiam jeść. Ruskie to moje ulubione. A
co zrobić, jeśli lubi się jeść, a nie lubi robić? Trzeba sobie ułatwić
pracę. Tak więc powstały oszukane ruskie, czyli kotlety smakujące jak
farsz z pierogów.
16 kotletów
1 kotlet: 98kcal, białko:6g, węglowodany:13g, tłuszcz:3g
1kg obranych ziemniaków
400g półtłustego twarogu
2 cebule
3 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki bułki tartej z pieczywa nie-pszennego
sól, pieprz
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody. Dodajemy twaróg. Wszystko razem ugniatamy.
Cebulę kroimy drobno i przesmażamy na połowie oleju rzepakowego. Dodajemy do ziemniaków.
Dosypujemy bułkę tartą, oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy 16 kotletów, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie.
Każdy kotlet smarujemy pozostałą resztą oleju i pieczemy w 200st.C. do momentu aż kotlety się zezłocą.
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody. Dodajemy twaróg. Wszystko razem ugniatamy.
Cebulę kroimy drobno i przesmażamy na połowie oleju rzepakowego. Dodajemy do ziemniaków.
Dosypujemy bułkę tartą, oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy 16 kotletów, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie.
Każdy kotlet smarujemy pozostałą resztą oleju i pieczemy w 200st.C. do momentu aż kotlety się zezłocą.
oszukane i z pewnoscia smaczne:)
OdpowiedzUsuń