Następny pomysł z QuchniWege.
Robiłam ten gulasz już w zeszłym roku.
Jako jednak, że i zdjęcia chcę odświeżyć przed wstawieniem je na nowego bloga,
a jednocześnie wysłać propozycję na trwający u Karoliny konkurs KLIK.
Jednak to nie są główne powody tego, że odświeżam przepis.
Gdyby gulasz nie był smaczny, to raczej by się tutaj nie pojawił :)
Proporcje dla 3 osób
10 młodych, małych ziemniaków
cukinia
puszka pomidorów
duża cebula
2 łyżki majeranku
przyprawy (sól, pieprz itp.)
dodatkowo: olej rzepakowy
Fasolę zalewamy wodą i moczymy całą noc. Następnie gotujemy do miękkości.
Ziemniaki kroimy na połowy albo w ćwiartki - w zależności od wielkości. Gotujemy w wodzie, aby były miękkie.
Rozgrzewamy olej na patelni i przesmażamy na nim posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię oraz pomidory. Doprawić majerankiem i pozostałymi przyprawami. Chwilę dusimy, aby wszystko było miękkie. Dodajemy fasolę i ziemniaki. Mieszamy.
Możemy jeść :)
Super przepis. Zapraszam do udziału w akcji wegetariański obiad :)
OdpowiedzUsuń