10 maj 2013

Żółto-zielony krem z pięciu warzyw

Zupa zrobiona kiedyś tam z resztek warzyw, 
które zostały mi po zrobieniu innej potrawy.

Bardzo smaczna.
No i bardzo kolorowa :)
Zachwyca barwami.

Idealna wiosenna zupa :)




1/2 kalafiora 
1/2 brokuła 
2 pietruszki (korzeń + nać) 
mała cukinia 
2 cebule 
sól, pieprz 
curry mielone 
kostka śmietankowego serka topionego


Warzywa obrać, umyć. Pokroić, przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami wody.
Ugotować do miękkości, dodać serek i gotować, dopóki się nie rozpuści. Przyprawić solą, pieprzem i curry. 
Lekko przestudzić. Zmiksować na gładki krem.
Podawać ozdobioną natką pietruszki.



2 komentarze:

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...