Zupa zrobiona kiedyś tam z resztek warzyw,
które zostały mi po zrobieniu innej potrawy.
Bardzo smaczna.
No i bardzo kolorowa :)
Zachwyca barwami.
Idealna wiosenna zupa :)
1/2 kalafiora
1/2 brokuła
2 pietruszki (korzeń + nać)
mała cukinia
2 cebule
sól, pieprz
curry mielone
kostka śmietankowego serka topionego
Warzywa
obrać, umyć. Pokroić, przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami wody.
Ugotować do miękkości, dodać serek i gotować, dopóki się nie rozpuści.
Przyprawić solą, pieprzem i curry.
Lekko przestudzić. Zmiksować na gładki krem.
Podawać ozdobioną natką pietruszki.
Ale fajna, pyszna zupka :)
OdpowiedzUsuńidealnie gęsty:)
OdpowiedzUsuń