Zupa zrobiona kiedyś tam z resztek warzyw, 
które zostały mi po zrobieniu innej potrawy.
Bardzo smaczna.
No i bardzo kolorowa :)
Zachwyca barwami.
Idealna wiosenna zupa :) 
1/2 kalafiora 
1/2 brokuła 
2 pietruszki (korzeń + nać) 
mała cukinia 
2 cebule 
sól, pieprz 
curry mielone 
kostka śmietankowego serka topionego
Warzywa
 obrać, umyć. Pokroić, przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami wody.
Ugotować do miękkości, dodać serek i gotować, dopóki się nie rozpuści. 
Przyprawić solą, pieprzem i curry. 
Lekko przestudzić. Zmiksować na gładki krem.
Podawać ozdobioną natką pietruszki. 
Ale fajna, pyszna zupka :)
OdpowiedzUsuńidealnie gęsty:)
OdpowiedzUsuń