Danie podwójnie czosnkowe...
Przepis na jedną porcję, bo robiłam tylko dla siebie.
kawałek wyfiletowanego dorsza, ok. 100g
1 łyżka oleju rzepakowego
4 ząbki czosnku
garść liści sałaty
1 pomidor
1/2 opakowanie małego jogurty naturalnego
łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
Dorsza układamy na folii aluminiowej. Polewamy olejem rzepakowym i obsypujemy kawałkami czosnku (skrojone 2 ząbki). Zawijamy, wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut.
Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy. Rwiemy na kawałki. Układamy na talerzu. Pomidora drobno kroimy, układamy na sałacie.
Jogurt naturalny dokładnie miksujemy z 2 ząbkami czosnku i z sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Upieczoną rybę układamy na sałacie. Całość polewamy sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.