4 kotlety
1 kotlet (bez wliczania oleju): 116kcal, białko:13g, węglowodany:12g, tłuszcz:2g
200g dorsza bez skóry z usuniętymi ośćmi
100g pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
50g płatków ryżowych
małe jajko
sól, pieprz
opcjonalnie: olej rzepakowy do smażenia
Dorsza, pieczarki, cebulę i czosnek kroimy na małe kawałki a następnie mielimy na gładką masę. Dodajemy jajko i płatki ryżowe (jeśli masa byłaby zbyt luźna, można dodać więcej płatków). Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki.
Kotlety możemy tradycyjnie usmażyć na patelni (na oleju bądź bez).
Ja je zgrillowałam na grillu elektrycznym, po kilka minut z każdej strony.
Świetnie to wygląda, aż w pierwszej chwili pomyślałem, że to mielone mięso ;)
OdpowiedzUsuńmniammm... pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń