ciasto:
100g mąki gryczanej
2 jajka
200g mleka
2 łyżki musztardy
olej rzepakowy
warzywa:
1 cebula
2 marchewki
garść fasolki szparagowej (może być z mrożonki)
1/2 puszka kukurydzy
2 pomidory
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
zioła prowansalskie
olej rzepakowy
100g mąki gryczanej
2 jajka
200g mleka
2 łyżki musztardy
olej rzepakowy
warzywa:
1 cebula
2 marchewki
garść fasolki szparagowej (może być z mrożonki)
1/2 puszka kukurydzy
2 pomidory
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
zioła prowansalskie
olej rzepakowy
ile trzeba dać oleju?:)
OdpowiedzUsuńoleju tyle, ile nam pasuje. Do smarowania tyle by mieć lekko powłokę tłuszczowa zapobiegajaca przywieraniu, a do smażenia ja dałam tylko kapkę aby warzywa ładnie się przyrumieniły. Jednak jak ktoś woli więcej, to droga wolna. Dlatego nie określiłam ilosci oleju
Usuńjak tu pięknie u Ciebie i wiosennie!!!
OdpowiedzUsuńfajnie, wyszła taka gryczana focaccia :) z warzywami, pysznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
pozdrawiam :)
UsuńA można czymś zastąpić musztardę?
OdpowiedzUsuńwódeczką :D
UsuńWyszła dziś pyszna! Bardziej w stylu meksykańskim, a do ciasta dałam pół na pół mleko i przecier pomidorowy. POLECAM :)
OdpowiedzUsuńsuper, że posmakowała :)
Usuń