Najlepszy gulasz warzywny jaki do tej pory jadłam.
1 puszka fasoli w sosie pomidorowym
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 papryki
3 spore ziemniaki
250g pieczarek
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz
mielona papryka, słodka i ostra
mielone chili
mielone chili
2 łyżki oleju rzepakowego
W rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Przesmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Wrzuć pokrojone w kostki lub paseczki papryki. Przesmaż wszystko na dużym ogniu. Następnie zmniejsz go i duś wszystko pod przykryciem ok. 15 minut.
Po tym czasie dodaj pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki oraz fasolę wraz z sosem pomidorowym. Dołóż przecier pomidorowy. Dopraw mielonymi paprykami i chili - tyle ile lubisz i jak ostro lubisz :) . Duś wszystko na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Na koniec dopraw solą i pieprzem.
Uwielbiam takie gulasze, wygląda pysznie. :)
OdpowiedzUsuń