30 sie 2014

Galaretka jabłko-borówki (bez żelatyny)

Przepis pochodzi z książki "Karolina na detoksie".



2 porcje

 0.5l soku jabłkowego bez cukru (najlepiej świeżo wyciśniętego z jabłek)
1 łyżeczka agaru
125g borówek lub innych owoców jagodowych 

Borówki wykładamy do 2 naczynek (miseczek, kubeczków itp.).
Sok jabłkowy wlewamy do rondelka, dodajemy agar. Gotujemy razem ok. 10 minut, a następnie zalewamy sokiem owoce.
Chłodzimy w lodówce ok. 1 godziny, do momentu stężenia galaretki.



Lato w pełni!Błękitne skarby lata!

1 komentarz:

  1. Świetny wpis! ;)))

    Pozdrawiam
    __________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...