Przepis pochodzi z książki "Karolina na detoksie".
1l wody
świeży imbir o długości kciuka
1/2 łyżeczki kurkumy
sok z 1/2 cytryny
opcjonalnie: łyżka miodu
Wodę przelewamy do rondelka. Dodajemy do niej starty imbir i kurkumę. Gotujemy wszystko ok. 5 minut. Lekko studzimy, po czym dodajemy sok z cytryny i miód.
Uwaga: najlepiej pić na ciepło, jeśli przeprowadzamy detoks.
mam pytanie - czy kurkuma ma jakieś specjalne właściwości detoksykacyjne? słyszałam także, że niektórzy dodają chili - czy ma to sens?
OdpowiedzUsuńo kurkumie tutaj jest fajnie napisane, to bardzo zdrowa przyprawa http://zwierciadlo.pl/2013/zdrowie/diety/kurkuma-dobroczynne-wlasciwosci
UsuńMoja ulubiona na detoks! ❤️❤️
OdpowiedzUsuń