Do kawki, do herbaty...
1 szklanka mąki gryczanej
2 łyżki kakao
120g masła
3 jajka
0.5 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kwaśnej śmietany
Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Na końcu ucierania dodajemy śmietanę.
Foremki na babeczki natłuszczamy i wysypujemy mąką (jeśli używamy foremek silikonowych pomijamy ten krok). Wypełniamy je do połowy wysokości ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 20-25 minut.
Jakie urocze maleństwa ! :)))
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam wszystko co kakaowe i czekoladowe. Nawet jeśli nie ma glutenu:) Słodycze to niestety moja słabość, nie potrafię bez nich funkcjonować. Dlatego staram się piec coś sama żeby słodycze, które zajadam były choć odrobinę zdrowsze. Często korzystam z przepisów na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ Zawsze wyjdzie mi coś pysznego!
OdpowiedzUsuń