Potrawa z kuchni Koraliny - QuchniaWege.
Uwielbiam krupnik, w tej wersji jest równie smaczny.
Moje dzieciaki zajadały go ze smakiem.
Link do oryginału: http://quchniawege.blogspot.com/2012/07/zupa-krupnik-szparagowy.html#comment-form
Dla 2-3 osób
4 ziemniaki
3 łyżki kaszy jęczmiennej
mały przecier pomidorowy
fasolka szparagowa, ok. 5 garści
duża marchewka
sól, pieprz
majeranek
2 liście laurowe
sos sojowy
Ziemniaki kroimy w kostkę, zalewamy ok. 1.5l wody. Gotujemy do miękkości. Dodajemy fasolkę szparagową, przecier pomidorowy, kaszę i liście laurowe. Gotujemy aż kasza będzie gotowa. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i sosem sojowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.