10 maj 2013

Szybka minestrone

Jadacie zupy na kolację?
 Ja nieraz lubię. 
Między innymi właśnie taką lekką, warzywną minestrone,
którą szykuje się raz, dwa.




2-3 porcje

cebula 
2 ząbki czosnku 
marchew 
cukinia 
1/2 puszki pomidorów w kawałkach 
2 łyżki oleju rzepakowego 
1/2 litra bulionu warzywnego 
sól, pieprz


W garnku rozgrzewamy olej. Przesmażamy na nim posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchew. Ją też przesmażamy. 
Dodajemy pokrojoną cukinię oraz pomidory z puszki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Możemy podawać z ryżem.

Akcja Kolacja Piechotą do lata...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...