Jadacie zupy na kolację?
Ja nieraz lubię.
Między innymi właśnie taką lekką, warzywną minestrone,
którą szykuje się raz, dwa.
2-3 porcje
cebula
2 ząbki czosnku
marchew
cukinia
1/2 puszki pomidorów w kawałkach
2 łyżki oleju rzepakowego
1/2 litra bulionu warzywnego
sól, pieprz
W
garnku rozgrzewamy olej. Przesmażamy na nim posiekaną cebulę. Następnie
dodajemy pokrojoną w kostkę marchew. Ją też przesmażamy.
Dodajemy
pokrojoną cukinię oraz pomidory z puszki. Dodajemy przeciśnięty przez
praskę czosnek. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Doprawiamy
solą i pieprzem.
Możemy podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.