23 wrz 2013

Surówka z pekinki, pora i jabłka

Wczoraj urzadziłam sobie "dzień pora".
Taki nieoficjalny ;)
Do trzech posiłków miam surówki  z tym warzywem.
Teraz przedstawiam Wam pierwsza z surówek.



1/2 małej główki kapusty pekińskiej
1 spory kawałek pora, bia część
2 jablka
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oleju lnianego
sól, pieprz,  płynny miód

      Kapustę drobno siekamy. Pora kroimy w pierścionki.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny.
Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajac w trakcie olej lniany.
Dosmaczamy sola, pieprzem i miodem.

 

1 komentarz:

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...