Prosty sernik, bez spodu.
Ciekawego smaku nadają mu użyte owoce.
masa serowa:
1kg twarogu sernikowego zmielonego
120g cukru pudru trzcinowego
2 żółtka
5 łyżek mleka w proszku
25g cukru waniliowego
3 łyżki oleju kokosowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (nie pszennego)
dodatkowo:
1 kiwi
1 kaki
1/2 cytryny
cukier puder trzcinowy - do posypania
Składniki na masę serową dokładnie miksujemy. Wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem do pieczenia.
Kaki i kiwi obieramy, kroimy w półksiężyce. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy w jak najmniejsze kawałeczki. Przyszykowane owoce układamy na masie serowej.
Sernik pieczemy w nagrzanym do 200st.C piekarniku ok. 40-50 minut.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Uwaga: wielkość blaszki to tak mniej więcej 20x20cm
Bardzo fajnie dobrane składniki - aż chce się je zjeść!
OdpowiedzUsuńAle bym zjadła takie ciacho z owocami ;))
OdpowiedzUsuń