Dla mnie jest to tak jakby baza pod owsiankę.
Można do niej dodać różnych owoców, bakalii i innych dodatków.
Każdego dnia może mieć inny smak w zależności od tego co niej dorzucimy.
szklanka wody
1/2 szklanki mleka sojowego lub krowiego
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka otrąb owsianych
1/2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego
1 łyżka posiekanych orzechów włoskich, pestek dyni lub słonecznika
sól morska lub himalajska
Płatki owsiane, otręby i siemię lniane przekładamy do rondelka. Zalewamy wodą. Lekko solimy. Gotujemy na wolnym ogniu, dopóki woda nie zostanie wchłonięta przez resztę składników. Dolać mleko, chwilkę pogotować, by zredukować płyn.
Przed podaniem posypać orzechami lub ziarnami dyni czy słonecznika.
pyszna ta owsianka!
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuń