20 paź 2018

Zupa ze szpinakiem i cieciorką z żołądkami

Piekłam ostatnio ciasto Mech Leśny. Zostało mi szpinaku, postanowiłam wykorzystać go do zupy.
Poniżej możecie zobaczyć to, co mi z niego powstało.

 300 g żołądków drobiowych (można je wymienić np. na skrzydełka)
kawałek selera
kawałek pory
1 szalotka
3 średnie marchewki
1 puszka krojonych pomidorów
300g szpinaku
500g ugotowanej ciecierzycy
2-3 łyżeczki soli (użyłam himalajskiej)
mielona ostra papryka do smaku
1/2 łyżki mielonego curry
suszony majeranek do smaku

Do garnka nalewamy 1,5l wody. Dodajemy kurze żołądki, seler, por i pokrojone marchewki. Szalotkę opiekamy nad ogniem, również wrzucamy do garnka. Doprawiamy solą i curry. 
Gotujemy aż składniki zmiękną. Wyciągamy seler, por i cebulkę.
Do garnka dodajemy pomidory, szpinak i cieciorkę. Doprawiamy mieloną papryką i majerankiem. Gotujemy niezbyt długo, około 10 minut.
W razie potrzeby doprawiamy dodatkowo wymienionymi w składzie przyprawami.



3 komentarze:

  1. pyszna, rozgrzewająca zupka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Перечень операций, ориентированных на прогнозирование судьбы, именуют гадание. Таро гадание онлайн бесплатно правдивое - это простой порядок узнать судьбу с применением всяких атрибутов и рецептур. Мистические силы и всякие условности ворожения учеными не подтверждены, однако различные люди верят в это.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...