14 sty 2015

Pieczarki z jajkiem gotowane na parze

W sumie to nawet żaden przepis, jednak pomysł fajny i ciekawie wygląda na talerzu :)

Dobre jako dodatek do obiadu. Może też być świetną przystawką podczas spotkań ze znajomymi.



duże pieczarki - kilka sztuk
jajka rozmiaru "S" lub jajka przepiórcze - tyle samo ile pieczarek
sól, pieprz

Z pieczarek wycinamy ogonki, obieramy kapelusze ze skórki. Układamy kapeluszem do dołu. Do każdej pieczarki wbijamy po jajku. Gotowe układamy w garnku (lub urządzeniu) do gotowania na parze (woda powinna już parować). Gotujemy ok. 8 minut. Na koniec doprawiamy solą i pierzem.

Uwaga: czas gotowania możemy skrócić/wydłużyć, w zależności jak bardzo ma być ścięte jajko.


ALE JAJA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...